A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: metatagdesc

Filename: views/header_view.php

Line Number: 10

">
logo


Area : 6350 Sq. Ft.
Location : Kolar, Karnataka, India
Status : Completed
Project team : Sneha Kuriyan

Kolar is a remarkable landscape, strewn with boulders with the golden sun buried in them, dry and lonely....old bones, old rocks, old gold....somehow older than the rest of the earth.

For this building, located in the middle of the Champion Reef Golf course, the main program requirement apart from locker rooms was an open lounge like bar and seating area affording great views of the Golf course. Four long angled planes of varying lengths define and form spaces beneath the flowing fabric canopy which follows the undulating greens of the golf course. This meant that the majority of the functional space requirement was an open, wall less area, enclosed by the canopy above and the floor below.

Locally quarried Sadarahalli granite with a river washed finish - giving it a dull sheen - was used for the flooring. Deep grooves cut into the stone mimicked the flowing lines of the golf course. Our approach was an attempt to restore stone to its original primordial fluid state deep inside the churning bowels of the earth, to bare its fiery, moist mineral soul and render it soft, light and pliable. Pour it over the floor in a molten millennial glaze, so that it lazes and basks in the languid sun, shifting and floating in the dry Kolar wind.

In the soft, green, contoured landscape of the golf course the clubhouse lays anchor lightly, like a ship at sea, its demeanor dreamy yet porous. Inviting guests to wander in, wander out - Like being allowed into someone else’s dream... In its stillness, connecting your soul directly to the wind, sky and sun it slows time and creates a space where it seems always afternoon “where the languid air swoons...”.